Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns húsos lencseleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg lencse
» 30 dkg füstölt főtt csülök
» 2 sárgarépa
» 1 petrezselyem
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek liszt
» 2 babérlevél
» 1 ek ételízesító por
» 1 mokkáskanál nyers, darált csípős paprika
» 1 evőkanál mustár
» 2 dl tejföl
» 1 kiskanál ételecet
» fél csokor petrezselyemzöld
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elővesszük kedvenc leveses fazekunkat. Kevés olajat öntünk bele, megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd belevetjük a karikára vágott zöldséget. A liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felöntjük mintegy másfél liter vízzel, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt lencsét, kevergetve felforraljuk. Megfűszerezzük, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ha elkészült, a tejföllel dúsítjuk, a kockákra vágott csülökhúst belekeverjük. Összeforraljuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, és azon melegében tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A lencsét a főzés előtt 12 órával beáztatjuk.
Puha kenyérrel adjuk fel az asztalra, és ne sajnáljunk egy korsó harmatos világos sört sem.
1 komment 3 ember kedveli galambjani
2013.03.03 07:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2013.03.20. 10:47 (#1)
Csak kiszeretném egészíteni ,hogy ez a leves nagyn finom ,ételízesítző nélkül is ,és sokkal egészségesebb,nem az főz jól ki ezeket a baromságokat használja hozzá,tele van izfokozókal ,csak betegséget kreálsz és mérgezed a családodat,,bocsika ,olvass utánna,üdv Zsóka
Címkék
finomra vágott, karikára vágott, liszttel meghintjük, tejföllel dúsítjuk, kockákra vágott, ecettel kellemesen, főzés előtt, korsó harmatos, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, Megfűszerezzük, Összeforraljuk, petrezselyem, belekeverjük, megfuttatjuk, vöröshagymát, felforraljuk, ételízesító, mokkáskanál, vöröshagyma, lencseleves, hozzáadjuk, Elővesszük, meghintjük, csülökhúst, belevetjük, lepirítjuk, kevergetve, meghintjük, fazekunkat, beáztatott, babérlevél, kellemesen, beáztatjuk, lencse, füstölt főtt csülök, sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma, liszt, babérlevél, ételízesító, evőkanál mustár, tejföl, kiskanál ételecet, csokor petrezselyemzöld, olaj,
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Túrós csusza
1 komment 2 ember kedveli
Üdítős süti
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Burgonya fűszeres-tejfölös szószban
0 komment 7 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Omlós csokoládétorta cukrozott naranccsal
0 komment 5 ember kedveli
Piskótatekercses túrótorta - Túrós Charlotte
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.